Obilježavanje 73.obljetnice Bleiburške tragedije i ove se godine održava pod pokroviteljstvom Sabora RH

15 Svibanj 2018

BLEIBURG


50-tak članova Hrvatskog Časničkog zbora Brodsko-posavske županije, Hrvatski Domobran Brodsko-posavske županije,Hrvatsko društvo Političkih zatvorenika i Udruga Dragovoljaca i Veterana podružnica Brodsko-posavske županije hodočastili su jučer u Bleiburg povodom 73. obljetnice tragedije hrvatskog naroda. Euharistijsko slavlje prvi put je tom prigodom predvodio Zadarski biskup msgr. Želimir Puljić.


Pred više od 15.000 hodočasnika naglasio je da sve žrtve zaslužuju spomen i upitao se zašto i uz dovoljan broj svjedoka i mnoštvo činjenica nitko od nalogodavaca tih zlodjela nije odgovarao. Nazočnima se naposljetku obratio i Gordan Jandroković pa im obećao kako će se saborsko pokroviteljstvo nad komemoracijom nastaviti. No, većina sudionika skupa odmah nakon mise napustila je bleiburško polje. Političari se smjenjuju, dolaze i odlaze, a duše mrtvih na posljednjoj postaji Križnog puta ono je zbog čega će doći i dogodine. Među sudionicima hodočašća iz Ruščice, Gornje Vrbe, Slavonskog Broda, Slobodnice i Sibinja bio je i zapažen broj mladih koji su za žrtve upalili svijeće. Ove godine sponzor putovanja je bilo Ministarstvo Branitelja RH. Hvala im u ime četiri udruge. Koordinator Hodočašća je bio Mato Opačak.

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se