OGLAS ZA SEZONSKI POSAO KOJI SE NE ODBIJA

13 Travanj 2018

Hotel Dubrovnik objavio oglas za posao kojem je teško odoljeti!

Hotel Dubrovnik je privatni hotel u vlasništvu ugledne dubrovačke obitelji Herceg. Umjesto da se bavite svim slojevima birokracije koja je često potrebna u međunarodnim tvrtkama, u ovom slučaju imate izravni odnos s vlasnicima u donošenju odluka što brže donosi rješenje važnih odluka i učinkovitiji rad. Stvari se brzo dogode i to pruža nevjerojatne prilike za utjecaj na posao. – tvrdi u ekskluzivnom razgovoru za HR NEWS PORTAL - Duško Dobrota, Generalni direktor hotela Dubrovnik.
Ovu sezonu hotel Dubrovnik započinje otvaranjem radnih mjesta: sobarice, hostese, konobari i pomoćni kuhari  - koja će malo koga ostaviti ravnodušnim.

„Tražimo novo osoblje. Uvjeti su znanje dva strana jezika te želja i volja za napredovanjem. Željeli bismo da nam se jave svi kreativci i stručnjaci u svom poslu, a sigurni smo kako će ih plaća u rasponu od 5500 do 12000 kuna itekako zaintrigirati." - nastavlja Dobrota.

 

Terasa n

Dobrota je cijeli svoj život proveo u hotelima jer je rad u hotelu dio obiteljskog iskustva. Tvrdi kako je važno početi s osnovama. Shvatio je da je uživao te odlučio diplomirati na Fakultetu za turistički i hotelski management u Opatiji.


„Uživam u varijanti koju nudi ponuda rada u turizmu. To je ujedno izazov i nagrada s obzirom na to da je svaki dan različit. Kao direktor hotela imate idealnu priliku napraviti pomak u turizmu kako prema gostima tako i prema osoblju, te zadovoljstvu u njihovom radu. „ – zaključuje Dobrota koji navodi kako je i njegov put do pozicije direktora hotela u kojem danas i radi bio itekako zanimljiv.

Dusko

„Nakon prijave kontaktirao me je vlasnik hotela, te mi se ponuda učinila interesantnom. Kad sam došao u hotel na razgovor bilo je jasno da Dubrovnik ima dobru filozofiju i radnu kulturu. Dugo godina su prisutni na tržištu i nastavljaju ulagati u svoje poslovanje, ne čineći sve u kratkoročnoj dobiti, već i u dugoročnim poslovnim ulaganjima. Menadžment hotela brine o svom osoblju te su shvatili da je ono itekako važno te da radnici čine srce hotela i bitno doprinose uspješnom poslovanju. To je ono što smatram ispravnim i kao direktor hotela znao sam da će se moja uvjerenja uklopiti u hotel Dubrovnik gdje bih mogao svojim iskustvom doprinijeti poboljšanju kvalitete usluge prema gostima, osoblju i cjelokupnom poslovanju.


Dobio sam jedinstvenu priliku i želim pokazati osoblju sve čari ovog posla našim budućim djelatnicima koji se namjeravaju prijaviti na ovaj oglas, pomažući im da se razvijaju i rastu. Uspjeh mog osoblja je ujedno i moj uspjeh.

XXX - Koji su planovi za uspješnu nadolazeću sezonu?

„Prolazimo kroz vrlo uzbudljivo razdoblje u hotelu Dubrovnik; zadržavamo ulaganja za poboljšanje svih naših usluga, dok sam ja kao direktor hotela ovu godinu stavio naglasak na daljnji razvoj poslovanja. Osposobljavanje i razvoj jedan je od mojih glavnih područja fokusiranja, tako da najbolje iskoristimo cijelo naše osoblje, maksimizirajući njihovo znanje i vještine.

 

Objavljujemo nagradni fond: Posao


"Ovim putem pozivamo sve zainteresirane djelatnike za rad u turizmu da nam pošalju svoj životopis čim prije s ključnom riječi: HR NEWS KREATIVNI IZAZOV na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te ćemo najkreativnije kandidate pozvati na razgovor za posao za predstojeću turističku sezonu. " - Duško Dobrota, Direktor hotela Dubrovnik

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se