SPOCK: Četiri nova tima u drugoj generaciji

21 Srpanj 2017

U lipnju su ispratili Angler, GuitarFriend, Juvo – Home Friend i SAN, prve SPOCK timove iz FER-ovog startup inkubatora, nakon čega je slijedila ocjena prijava novih timova, odabir timova za drugi krug selekcije, prezentacije i intervjui te najteži dio – konačni odabir timova za drugu generaciju.

Prvi krug prijava zabilježio je 30% veći interes u odnosu na prvu generaciju, a svi timovi odabrani za drugi krug pokazali su visoku motiviranost za rad na svojim startupima.

Četiri tima koja su odabrana za drugu generaciju SPOCK inkubacijskog programa sastavljena su većinom od studenata sa Sveučilišta u Zagrebu: Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i Ekonomskog fakulteta te s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Njihovi proizvodi pokrivaju niz područja od medicine, financija, hackathona do sustava za razmjenu podataka.

U ponedjeljak, 17. srpnja organizirano je druženje s Upravom FER-a, s timovima su potpisani ugovori te je svakom timu dodijeljen koordinator.

Timovi su se već smjestili prostor na FER-u koji je posebno osiguran za njih i pred njima je deset mjeseci rada na razvoju proizvoda, radionice, natjecanja, predavanja i ponešto zabave.

Upoznajte četiri nova tima primljena u SPOCK:

Hacksplosm – online rješenje za izvođenje AI natjecanja, cilj mu je pružiti programerima pravo hackathon iskustvo iz udobnosti doma te poduzećima predstaviti najbolje programere spremne za rad,

Melanoma Check – osobama koje žele trenutnu provjeru madeža temeljem jedne slike madeža procjenjuje vjerojatnost njegove zloćudnosti i preporučuje odlazak doktoru u svrhu prevencije raka kože,

PicUp – aplikacija za jednostavno spremanje, dijeljenja i organizaciju fotografija prema događajima kojima su prisustvovali,

Sumirra – osobni financijski asistent za studente koji prati prihod preko studentskog ugovora i pazi na porezne pragove.

HR News

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se