Glazba

 • 26
 • Svi

Nakon svečanog otvaranja sa Zborom Slovenske filharmonije, slijedi najuzbudljiviji dio 11. Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova Zadar.

Natjecateljski dio je započelo jučer u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači.

Zborove će ocjenjivati međunarodno stručno prosudbeno povjerenstvo u sastavu:

Jasenka Ostojić - predsjednica (Hrvatska), Damijan Močnik (Slovenija), Zapro Zaprov (Makedonija), Davor Bobić (Hrvatska) i Christian Balandras (Francuska).

U prvom dijelu Natjecanja nastupili su:

Komorni zbor Glasis (Markovci, Slovenija), Ženski zbor Dangė (Klaipeda, Litva), Akademski pjevački zbor VSB Tehničkog sveučilišta Ostrava (Ostrava, Češka), Cardinal Singers Sveučilišta u Louisvilleu (Louisville, SAD), Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić (Zadar, Hrvatska), Christophorus Kantorei (Altensteig, Njemačka) i Zbor Sveučilišta u Stockholmu (Stockholm, Švedska).

Prijenos Natjecanja prati se na Poljani Šime Budinića ispred Kneževe palače gdje su postavljeni ekrani.

Zborovi će se nakon natjecateljskog dijela prošetati do Morskih orgulja i Pozdrava suncu gdje će u neformalnoj atmosferi od 19 i 20 do 20 i 40 h pjevati na takozvanim promenadnim koncertima.

Natjecateljski dio nastavlja se danas. U Kneževoj palači od 11 i 30 do 14 i 10 natjecat će se: Mješoviti vokalni ansambl Schola Cantorum (Split, Hrvatska), Akademski zbor Bazilike Srca Isusova u Zagrebu Palma (Zagreb, Hrvatska), Vokalni ansambl Mater Libertatis (Zagreb, Hrvatska), Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski (Čakovec, Hrvatska), Vokalni ansambl Samoborke (Samobor, Hrvatska), Mješoviti zbor Umjetničke akademije u Splitu (Split, Hrvatska) i Ženski vokalni ansambl Schola Cantorum (Split, Hrvatska).

Zborsko veselje i pjesma ponovno će se moći vidjeti i čuti na gradskim ulicama i to na subotnjoj špici; na Narodnom trgu i na Forumu od 11 i 10 do 14 i 35 h. Tijekom poslijepodneva međunarodni povjerenstvo će vijećati i zatim se preseliti u HNK Zadar gdje će se u 19 h održati završna priredba dodjele nagrada te natjecanje za Veliku nagradu Grada Zadra!

Ne propustite biti dijelom ove manifestacije, bilo na gradskim ulicama ili u koncertnim prostorima!

Ulaz na sva događanja je slobodan!

 • 17
 • Svi

11. izdanje Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova Zadar započinje u četvrtak, 24. svibnja 2018. u 20 sati u katedrali sv. Stošije koncertom zbora Slovenske filharmonije pod vodstvom dirigenta Sebastjana Vrhovnika.

Zbor Slovenske filharmonije ustanovljen je kao profesionalni zbor 1991. pod imenom Slovenski komorni zbor. Čini ga 40 članova, a dio je Slovenske filharmonije od 1998. U prosjeku održava oko 35 koncerta u sezoni. Uglavnom izvodi a capella djela skladatelja iz različitih glazbenih perioda te često surađuje sa Slovenskim filharmonijskim orkestrom kao i s ostalim slovenskim i stranim orkestrima. Na koncertu u katedrali sv. Stošije Zbor Slovenske filharmonije će izvesti atraktivan program sastavljen od suvremenih autora zborske glazbe, 20. i 21. stoljeća. Ulaz na koncert je slobodan.

Na Natjecanju ove godine u Zadru sudjeluje 14 zborova koji u Zadar dolaze iz Slovenije, Češke, Litve, Švedske, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske. Sudjelovat će 8 hrvatskih zborova i 6 inozemnih, a natječu se u dvije kategorije: mješoviti zborovi (11 zborova), muški ili ženski zborovi (3 zbora). Natjecatelje će ocjenjivati međunarodno prosudbeno povjerenstvo u sljedećem sastavu: Jasenka Ostojić (HR), predsjednica, Davor Bobić (HR), Christian Balandras (FRA), Damijan Močnik (SLO) i Zapro Zaprov (MAK).

Natjecanje će započeti u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači u petak 25. 5. kada jedan dio zborova nastupa od 18 h. Nastavit će se u istom prostoru u subotu od 11.30 h. Svi nastupi zborova prenosit će se izravno na ekranima koji će biti postavljeni na Poljani Šime Budinića. Također, u cilju približavanja zborske glazbe svim Zadranima i gostima, kao i do sada bit će organizirani i takozvani promenadni nastupi. Zborovi će tako pjevati na Morskim orguljama, na Forumu i na Narodnom trgu.

Završna priredba koja podrazumijeva dodjelu nagrada i priznanja (Zlatni, Srebrni i Brončani križić opatice Čike) te natjecanje za Veliku nagradu Grada Zadra (u vrijednosti od 20.000,00 kuna), održat će se u subotu 26. 5. u 19 h u HNK Zadar. Bit će to ujedno i najuzbudljiviji dio Natjecanja.

Natjecanje službeno završava u nedjelju 27. 5. kada će na euharistijskom slavlju u katedrali sv. Stošije u 11 sati pjevati Cardinal singers iz Louisevilla (SAD).

Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Grada Zadra, a organizator je Koncertni ured Zadar.

Realizaciju Natjecanja podržavaju Zadarska nadbiskupija i Pomorska škola Zadar.

11MNPZ 1 1

 • 07
 • Svi

Gabi i Marijan odabrali su 20 pjesma za 25. godišnjicu karijere!

Iza pulske grupe Nola godine su glazbenog rada, ispreplitalo se privatno i poslovno, rad u studiju, turneje, gostovanja, koncerti... Sve su to omiljeni muzičari iz Istre pokušali obujmiti u albumu koji obilježava 25 godina njihova djelovanja, a koji se, naravno zove - 25.
Njihovi hitovi, balade i neke nezasluženo manje primijećene pjesme dobile su priliku još jednom doći do Noline publike.
Pjesme je odabrao dvojac koji ime Nola već 25 godina tako prepoznatljivo predstavlja - Gabrijela Galant Jelenić i Marijan Jelenić ili jednostavnije Gabi i Marijan, a za mastering kompilacije zadužen je bio Perica Šuran.

nola 35 photo by Ivana Kujundzic

 

Autori fotografija na coveru su Mauricio Ferlin, Saša Miljević i Zoran Mikletić, a za dizajn odgovorna je Dubravka Zglavnik Horvat.
No, kako Gabi i Marijan o Noli najbolje govore glazbom, o albumu je najbolje sve važno sročio glazbeni kritičar Hrvoje Horvat:

(na)25 godina rada s glazbom iznad oblaka i nogama na zemlji

Pulska grupa Nola u 25 godina rada stigla je od odobravanja kritike do podrške široke publike rijetko konzistentnim i stilski ujednačenim opusom. S četiri albuma, EP-jem i singleovima, te koncertnim nastupima pokazali su rijetko viđenu dosljednost na domaćoj sceni, što se čuje i s aktualne kompilacije kojom slave 25 godina (dostojanstvenog) postojanja na ne baš dostojanstvenoj domaćoj estradi.
Vodeći dvojac Nole, pjevačica Gabrijela Galant i gitarist Marijan Jelenić, osim što su sjajni glazbenici ujedno su i protagonisti privatne (supružnici) i profesionalne labor of love opcije koju karakteriziraju strast i talent svojstveni istinskim protagonistima, a ne fejkerima. Da živimo u SAD, a ne ovdje i sad, glazba Nole od devedesetih naovamo sasvim prirodno bi se uklopila u tamošnji novi tradicionalizam. Dapače, kao kuriozitet treba navesti da je naslovna pjesma prvog albuma "Dio tebe" iz 1995. uvodnim akordima potpuno jednaka pet godina kasnije objavljenoj pjesmi "New York, New York" Ryana Adamsa. No, budući da su iz Pule, Nola je tijekom godina uporno slagala vlastiti mozaik s glazbom iznad oblaka i nogama čvrsto na zemlji, nudeći ozbiljne pjesme sa sjajnim vokalima Gabrijele Galant, brojnim žanrovskim posvetama, s finim gitarskim vezom Marijana Jelenića, od nepatetičnih balada sve do ultimativnog hita "Iznad oblaka" u kojemu su spojili sve sastojke u pjesmu koju je prihvatila najšira publika.
Znamo li koliko su na best of način bili složeni pojedinačni albumi Nole "Dio tebe", "Osmijeh", "Iznad oblaka" i EP "Negdje između" – te "Nola Piano" s klavirskim verzijama poznatih pjesama – nije čudno da je aktualna kompilacija "Nola 25", povodom dvadesetpet godina rada, zbirka pjesama grupe koja je rijetko radila ispod tih best of standarda. Što je i struka znala prepoznati, pa su kritičarski panegirici tijekom godina redovito pratili njihove albume i koncerte koje su podjednako sugestivno održavali u formi dvojca ili čitavog benda. Dapače, već 1998., nakon drugog albuma Nole, Gabrijela Galant osvaja novinarsku nagradu Crni mačak u kategoriji najbolje "Rock pjevačice godine".
Nola se događala u porodičnoj manufakturi gitarista i skladatelja Marijana Jelenića i Gabrijele Galant Jelenić, jednog od domaćih vokala visokih standarda poput Zdenke Kovačiček, koja nije popustila pod pritiskom nižih strasti tržišta, već je unutar Nole ostvarila zanimljiv opus i vrijedan dio novijeg domaćeg ženskog pisma. Kad smo već kod glasa, godinama nakon što su The Voice i ostala natjecanja pjevačkih talenata ušla na domaće tržište, slušajući Nolu zapravo čujete što to znači "glas" i talent, ali s pogonom vlastitog autorskog materijala.
Dobar raspored pjesama na CD-u "Nola 25" kreće se od skromnije produkcije prvog albuma i ranih pjesama prema kvalitetnijem zvuku idućih, ali niti skromni budžet na početku rada nije rezultirao "jeftinim" pjesmama. Dapače, preko country utjecaja "Osmijeha" i sve bolje bendovske svirke, Nola je 1997. drugim albumom stigla do drugačijeg izraza, u kojem su klavirske "Sami u Sali" (ne radi se o odi dvorani, nego mjestu Sali na Dugom otoku) i "To ljubav je" bile i ostale fascinantne intimistične vinjete besprijekorne vokalne izvedbe.
Nakon dulje stanke albumom "Iznad oblaka" 2009. doživjeli su uspjeh koji se rijetko događa i puno većim zvijezdama, ali je kvaliteta, srećom, odigrala svoje; nominirani su u šest kategorija nagrade Porin, osvojili su ga u prestižnoj kategoriji "pjesme godine" s naslovnom temom albuma, koja je pak proglašena i hitom godine na Hrvatskom radiju. Da uspjeh kod publike može stići i ovako dobru glazbu potvrdilo se opet 2016.; prije nego je objavljen zadnji EP Nole "Negdje između", pjesma "Moj svijet" završila je godinu među deset najemitiranijih u domaćem radijskom eteru.
Od dvadeset uključenih pjesama (s kratkim instrumentalnim "Prologom") na kompilaciji "Nola 25", četiri nisu sa studijskih albuma; pjesme "Nikad" sa Zagrebačkog festivala 2014., singl "Na obali" iz 2013., te posljednje dvije; "Život je san" iz istoimene predstave 2000. i "Drukčije", singl iz 2015 u remixu Blacksoula & Marka de Linea.
Nastale u razmaku od 15 godina, upravo te dvije posljednje pjesme s osjetno modernijom produkcijom, hipnotičkom clubbing plesnom atmosferom i sjajnom, drugačijom art-rock gitarističkom svirkom Marijana Jelenića ("Život je san"), te izvrsnim, eteričnim vokalima Gabrijele Galant, pokazuju s koliko se lakoće glazba Nole može pomicati u drugačije žanrove. I put na koji bi Nola mogla otići idućim projektom. No, što god da izaberu u budućnosti, prošlost nas je naučila da će sigurno biti – iznad oblaka.

HRVOJE HORVAT

nola 67 photo by Ivana Kujundzicmc

 • 04
 • Svi

Iako je s posljednja tri albuma Nina Romić naviknula publiku da nove materijale očekuje svake dvije godine, ovaj put, na album Sloboda čekalo se ipak malo duže. Četiri godine nakon posljednjeg izdanja "Stablo" stiže - "Sloboda", četvrti studijski album hvaljene kantautorice.


Dva singla, "Svjetla" i "Sad kad je gotovo" Nina Romić predstavila je publici krajem prošle godine vrativši se kratke pauze u kojoj se posvetila majčinstvu, a sada njima pridružuje osam novih pjesama sklopljenih u pomalo mračno, ali duboko i snažno djelo koje slušatelja uvodi u njezin osobni, unutarnji svijet.
Prve pjesme napisala je još 2015.godine no tada se zbog rada na promociji zadnjeg albuma "Stablo" nije mogla a u cijelosti posvetiti radu na novim materijalima.
"Pjesme su nastajale zadnje dvije - tri godine, a odlučila sam ih snimiti krajem 2016. nakon glazbene pauze u kojoj sam postala majka malog dječaka. U međuvremenu sam mijenjala postavu, došao nam je mladi basist Karlo Cmrk, pa sam uz dotadašnje suradnike Freda Lanza i Petra Cvahtea u proljeće i jesen 2017. snimila svojih deset autorskih pjesma." - predstavlja Nina Romić "Slobodu".

026683b1 bc39 44aa aa58 0aa54ac4b913

Album je snimljen u Rojcu, u bivšem studiju Partyzan s iznimnom ekipom, tu je Marijan Jelenić (Nola) u funkciji producenta i snimatelja, a tu je i Perica Šuran koji je radio i miks i master snimaka. Na albumu Nina predstavlja i instrumentalni iskorak -  mini brass sekciju koju je predvodio Alen Bernobić. 
S obzirom na to da je ovom albumu prethodila svojevrsna glazbena pauza, Nina kaže kako je dobila priliku s distance jasnije vidjeti stvari.


"Pauza mi je pomogla da se usredotočim na ono što sam u tom trenutku radila, da sagledam širu sliku kroz jedne "drugačije" oči. Pomogla mi je da se vratim sebi i da prepoznam i lociram svaku emociju i odakle dolazi. Nije me više strah padova, o njima i pjevam u nekim pjesmama. Mislim da je ovo moj najhrabriji album.", objašnjava glazbenica.

c2b18e9d bf73 4cb8 af7e 9e06b1a9455d

Album nosi ime Sloboda, po posljednjoj pjesmi koja zaokružuje čitav glazbeni uradak, a upravo je nju Nina izabrala za sljedeći singl.


"Ova pjesma je doživjela jedan veliki put i transformacije kroz vrijeme. Uz Marijanovu pomoć i mini brass sekciju (koja je na kraju zazvučala kao big band) sastavljenu od Alena Benobića i Ivana Šugara, pjesma je skrenula s one staze na kojoj sam ju vidjela na početku i sva nas ugodno iznenadila. Ovo je jedina pjesma kojoj je nešto nedostajalo prije samog ulaska u studio, no dolaskom trube i saxa shvatili smo da je to upravo to što joj je falilo." - objasnila je Nina Romić nastanak Slobode i nastavila:


"Pjesma je nastala u jednom teškom razdoblju gdje nisam bila svjesna mnogo stvari i nisam znala kako krenuti dalje. Puno stvari me usporavalo, i zapravo, sputavala sam samu sebe da krenem dalje. Bojala sam se jer nisam znala što me čeka kada odlučim ustati. Kad sam ju napisala, pjesma mi je pomogla da shvatim gdje sam sama sa sobom, i gdje trebam krenuti. Trebalo je jako puno vremena da zazvuči onako kako sam ju zamišljala. Sada je, uz sjajne suradnike, postala i više od toga."
Refren pjesme: Sloboda je plava sjajna ptica na mom ramenu, ona leti leti i odleti... mala je definicija slobode u singlu, a Nina nam ju dodatno pojašnjava: "Sve ovisi o nama samima, i o tome kako ćemo gledati svijet koji nas okružuje i kako ćemo pristupati situacijama koje nam se događaju. Sloboda je tu, na našem ramenu, u našoj glavi, i možemo ju živjeti i udisati punim plućima ako to odlučimo. Sloboda može i odletjeti ako nas strah sputava, i ako nismo dovoljno jaki da živimo onakav život kakav želimo živjeti. Za mene, sloboda je upravo ovo što sam i otpjevala u ovoj pjesmi."

7018f86c af9a 4aa2 8af8 f1e9ab3009d1

Album "Sloboda" Nina Romić je predstavila na intimnom druženju u Aquarius Music Shopu u Varšavskoj ulici u Zagrebu, a kako on zvuči uživo moći ćete čuti 24. svibnja u zagrebačkoj Tvornici kulture gdje će glazbenica u pratnji svog benda održati koncert.

 • 30
 • Tra

Većina mladih nažalost iz dana u dan napušta Hrvatsku u potrazi za boljim prilikama.

U nadi da će biti bolje podsjećaju u inozemstvu i na zemlju iz koje su potakli. Ostaju im lijepe uspomene na prirodne ljepote o kojima pričaju. Gorak okus u ustima i nijemost nastaje kad moraju spomenuti zašto u zemlji koju toliko vole - ne rade i nisu sa svojim obiteljima.

U travnju je jedan mladi Hrvat u Njemačkoj objavio pjesmu o svojoj zemlji koja je ubrzo postala senzacija.

Pronašli smo ga i zamolili da nam se kaže što ga je nagnalo na ovaj umjetnički potez zvan "Država".

 

"Ime mi je Moreno, prezime Vukojević.

Ddolazim iz Slavonskog Broda. Bavim se rep glazbom dosta dugo, od 5 razreda osnovne škole.

Iimam dosta pjesama iza sebe i brojnih tekstova. Drago mi da je baš ova pjesma najviše odjeknula i nadam se da će to prepoznati oni koji trebaju.

I sam sam daleko od svoje kuće ogorčen nepravdom i činjenicom da nas iz dana u dan tjeraju iz zemlje koju volimo.  Inače pjesma je snimana u Munchenu gdje i trenutno boravim."

 

Pjesmu poslušajte na ovom linku.

 • 27
 • Tra

Spoj tambure i kontrabasa za najposebniju Lijepu našu!

 

BOW VS PLECTRUM (gudalo protiv trzalice) je duo Filipa Novosela (tambura) i Tihomira Hojsaka (kontrabas) nastao na ideji da se kombiniraju dva žičana instrumenta uz različite tradicije sviranja. Duo je ovih dana u kazalištu Komedija snimio svoju verziju himne Lijepa naša, kao i jednu od najljepših pjesmi posvećenih Hrvatskoj - Moju domovinu. Poslušajte je ovdje!


Rad ovog instrumentalnog dvojca prepoznat je na svjetskoj razini, nastupili su u Kini i SAD-u, a čekaju ih i nastupi u Australiji. Svirali su s vrhunskim glazbenicima kako što su Vlatko Stefanovski i Zlatan Stipišić Gibonni. Uskoro planiraju album tradicionalne glazbe, ali i album obrada Gibinih pjesama. Već su u nakladi Aquarius Recordsa objavili svoj drugi studijski album „Strings Only" snimljen u suradnji s gudačima Zagrebačke filharmonije. Prvijenac „Bow vs Plectrum" objavljen u travnju 2016. donio je osvježenje na hrvatsku i svjetsku instrumentalnu etno scenu pa su u godinu i pol nakon prvog izdanja obišli cijelu Hrvatsku, svirali u BiH, Srbiji i Sloveniji, Austriji, Italiji i Belgiji, odsvirali američku turneju s koje su se vratili s priznanjima od američkog kongresa i kalifornijskog senata, a nedavno su ostvarili i sjajan uspjeh u Kini.

Redatelj videa je Josip Grizbaher, a Marko Džavić je direktor fotografije. Bow vs Plectrum je pjesme snimio povodom njihova skorog nastupa u Europskom parlamentu u Strasbourgu, kada Hrvatska počinje predsjedati Odborom ministara Vijeća Europe.

 

 • 27
 • Tra

U četvrtak 3. svibnja u Zadru gostuje jedan od najzanimljivijih i najintrigantnijih gitarista današnjice, Edin Karamazov.

Koncert će održati u veličanstvenom ambijentu crkve sv. Nikole s početkom u 20 sati.

Koncert je dio pretplate Koncertne sezone Zadar koja ovog umjetnika ugošćuje ponovno nakon što je publiku očarao premijernim zadarskim nastupom s Andreasom Schollom u veljači 2016. u prigodi otvaranja Kneževe palače kada je koncert snimila Hrvatska radiotelevizija.

Ovaj put Zadrani će imati prigodu uživati u njegovu solističkom nastupu na gitari, te doživjeti raznolikost zvukova i boja u interpretacijama koje vrhunce nalaze samo u rukama pravih gitarista virtuoza.

Na programu će biti El decameron negro kojega je kubanski skladatelj Leo Brouwer skladao za Karamazova, čelo suite Johanna Sebastiana Bacha u obradi za gitaru, Tri valcera Augustina Barriosa, Variations de Mozart Fernanda Sora i fantastična Bachova Ciaccona u Karamazovljevoj obradbi!

Upravo Brouwer, jedan od najpoznatijih suvremenih skladatelja danas, o Karamazovu piše:

„Kad Karamazov svira, zrakom lebdi magija. On glazbi daje jedinstvenu izražajnost koja se potom pretvara u generaciju umjetnosti, koja ne rekonstruira postojeća djela, već kreira nova. To ne može svatko.“

Zagovaratelj novog, rijetkog i neobičnog, Edin Karamazov prati jedinstvenu umjetničku viziju, kombinirajući duh smjelog istraživanja sa zadatkom proširenja krajnjih granica tehnike i repertoara za gitaru i lutnju. Dobitnik je prestižne Edison Award (2002.), Premio Cubadisco za najboljeg stranog glazbenika-instrumentalista na Kubi (2009.), nominiran za Grammy (2001.), Brit Award (2007.), Premio Goffredo Petrassi za najboljeg instrumentalista u Italiji (2011.), Diapason d'Or i drugih priznanja. Krzystof Penderecki, Arvo Part, Erkki-Sven Tuur, Peter Sculthorpe, kao i skladatelji koji su gitari ili lutnji posvetili veći dio svojega opusa, Leo Brouwer, Dušan Bogdanović i Nikita Koškin napisali su važna djela posvećena ovom izuzetnom umjetniku čiji koncert predstavlja jedan od vrhunaca zadarske Koncertne sezone!

Ulaznice:

70 i 60 kn

Koncert je dio pretplate KUZD-a

 • 26
 • Tra

Tvoj je autorski projekt izvođača koji se na domaćoj glazbenoj sceni predstavlja pjesmom i videospotom "Tvoja (Što očekujem od tebe)", a koja je specifična po tome jer je nastala u taktovima i ritmu otkucaja srca. Radi se o singlu koja najavljuje solo album te soundtrack nadolazećeg igranog filma "Do kraja smrti". 
 
Pjesmu „Tvoja (Što očekujem od tebe)" autorski potpisuju Anđelo Jurkas i Hrvoje Marjanović, autor stihova je Jurkas, produkciju su radili glasoviti domaći producenti Hrvoje Marjanović (Krankšvester, General Woo, Tram 11) i Konrad Mulvaj (Overflow, Ohnokono, Sara Renar) dok su je aranžerski zajedno uobličili Marjanović, Mulvaj i Jurkas.

"Pjesma je posveta. Pisana je u taktu i ritmovima otkucaja srca, nimalo slučajno. Direktnije od toga ne može, a sve ostalo je u instrumentalu i stihovima, pa tko voli..." rekao je Jurkas.
Video spot je nastao iz kadrova domaćeg igranog filma "Do kraja smrti" (2018.) koji je trenutno u postprodukciji i čija se festivalska kino pretpremijera očekuje na ljeto. Radi se o filmu mozaične strukture priča i križaljki isprepletenih ljudskih odnosa pri pokušaju zatvaranja kruga u potrazi za ljubavlju, srećom, opraštanjem i značenju floskule "i živjeli su sretno do kraja života".

U filmu nastupa mnoštvo sjajnih domaćih i regionalnih glumaca, Leon Lučev, Judita Franković, Nikša Butijer, Mislav Čavajda, Nera Stipičević, Luka Dragić, Lana Gojak, Borko Perić, Tara Rosandić, Jelena Veljača, Bojana Gregorić Vejzović, Marinko Prga, Kristina Kika Jovanović, Lucija H. Kajić, Ana Marija Percaić, Klara Mucci i drugi. Kritičari koji su imali pretpremijerno prilike vidjeti prvu verziju nazivaju ga "trijumfom ljudskog, nježnosti i feelgooda" uspoređujući ga s djelima „Short Cuts" Roberta Alotmana, „Love Actually" Richarda Curtisa, te „Magnolijom" PT Andersona. Montažu kadrova je radio Ivan Neff.
TVOJ - Tvoja (Što očekujem od tebe) 
Video sadrži kadrove iz dugometražnog igranog filma "Do kraja smrti"
Režija: Jurkas
Montaža: Ivan Neff
Kolorkorekcija: Danijel Kovačević
Pjesmu poslušajte ovdje i uživajte!
Stranica 1 od 13

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se