Glazba

 • 20
 • Pro

„U tvom poljupcu je za mene spas", „oba nam srca spaja isti osjećaj", „mogu čuti srcem", „ljubit ću dok usne mi ne izgore", samo su neki od stihova kojima je dušu udahnuo Massimo. Glas koji poput Kupidove strijele spaja parove, još će jednom Valentinovo učiniti posebnim danom, ali prvi put 14. veljače nastupa u Splitu i to u  impresivnoj dvorani Spaladium Arene.


„Muškarac  treba znati da se ljubav gradi i da drugoj osobi uvijek treba posvetiti pažnju, a ne uljuljkati se u lažni osjećaj – ona je sada moja. Poštovanje partnera, uvažavanje razlika, mogućnost razgovora, sve je to jako bitno, ali i sitnice poput toga da dami pridržite kaput ili otvorite vrata. Sve te stvari, ujedinjene, čine vas pravim muškarcem i gentlemanom", izjavio je za HR News Massimo.

Izrezak Massimo1
Dodat ćemo i to da pravi gentleman možete postati i ako svojoj „boljoj polovici" na vrijeme osigurajte ulaznice za najromantičniji koncert u Splitu, a do kraja godine u ponudi su „ljubavne ulaznice", koje naravno dolaze samo u paru. Ponuđena su mjesta u svim sektorima u dvorani, a cijena je puno povoljnija nego što će biti poslije Nove godine.
Najbolji provodi su uvijek u paru, a posebno kada za Valentinovo, Massimo i bend, sviraju u gradu pod Marjanom! Nipošto nemojte propustiti mega koncert u Spaladium Areni 14. veljače!

 • 20
 • Pro

Pobjednički duet „Sve u meni se budi" u izvedbi Kedže i Zsa Zse ujedno je i najemitiranija pjesma posljednjeg, 64. Zagrebačkog festivala, po službenim podacima HDS ZAMP-a!

Pjesma autora Ante Pecotića tako će na najbolji način zaključiti svoju uspješnu godinu, brojne nagrade i status hita koji je svoju premijeru imao upravo na Zagrebačkom festivalu u siječnju 2017.

„Ante i ja surađujemo već par godina, a godinu dana smo tragali za pravom pjevačicom koju smo pronašli u Zsa Zsi. Klavirska osnova kojom pjesma počinje je ostala, a pod vodstvom producenta Igora Ivanovića koji je naše zelje složio u smislenu cjelinu, tražili smo uzore u glazbi koju privatno slušamo i složili jednu lijepu glazbenu priču", opisuje Kedžo rađanje ovog dueta.

Izrezak zsa zsa

„Na prvi ton smo kliknuli znajući da radimo pravu stvar. Ne bih rekla da se u strukturi i aranžmanu pjesma bitno razlikuje od demo verzije jer smo na samom početku shvatili što ona traži i što mi želimo od nje. Što smo duže snimali, to je inspiracija sve više dolazila. Poruka pjesme je čista ljubav, bezvremenska, bezuvjetna, nedodirljiva i iskrena", pojašnjava Jelena Žnidarić Zsa Zsa kojoj je debi na Zagrebačkom festivalu ujedno bio i vatreno krštenje na hrvatskoj glazbenoj sceni. „Kedžo i ja smo se upoznali preko društvenih mreža, iako sam ja njega znala puno duže nego on mene. Dugo smo planirali snimiti nekakav cover, no Kedžo je došao s nečim boljim, idejom koja je rezultirala nastupom na Zagrebačkom festivalu, a kao šlag na kraju, došla je i sama pobjeda".

Popularnosti pjesme pridonio je i video spot redatelja Luke Sepčića koji danas broji više od dva i pol milijuna YouTube klikova, a lijepa glazbena priča zaključena je i prvim mjestom na Top 40 listi domaćih singlova. „Ovo je ostvarenje sna, moj prvi broj jedan, i drago mi je da je pjesma u koju toliko vjerujem slušana. Hvala Zsa Zsi što mi se pridružila u ovoj pjesmi i prvenstveno hvala publici što je 'Sve u meni se budi' tako dobro prihvatila, jer bez njih pjesma definitivno ne bi bila na prvom mjestu", bila je Kedžina prva reakcija na uspjeh pjesme.

Priznanje za najemitiraniju pjesmu bit će uručeno autoru i glazbenicima na završnoj manifestaciji 65. Zagrebačkog festivala, 26. siječnja 2018., uz izravan televizijski prijenos. Za titulu nasljednika ovog hita natjecat će se 21 nova pjesma u izvedbi: Adastra, Ana Opačak, Antonela Doko, Bang Bang, Bruno Krajcar, Eni Jurišić, Fluentes, Gelato sisters, Ivo Perkušić, Lea Mijatović, Marin Jurić Čivro, Mario Huljev, Marko Tolja, Matija Borščak, Nikolina Tomljanović, NoA, Sandro Bastiančić & Nina Romić, Stela, Tonka, Vanna i Zsa Zsa.

 • 19
 • Pro

Koncertni album Vanja Lisak Quarteta „Live! (Swing Party 4)" objavljen je u izdavačkoj suradnji BJ Promotions i Geenger Records.  Na albumu se nalazi 10 skladbi sa ukupno 58 minuta glazbe snimljene na nastupima kvarteta u zagrebačkom klubu Lapidarij (Jazz Fair 1982.) i čuvenom bledskom jazz festivalu 1985. godine. Izdavanje ovog albuma su svojom potporom omogućili Grad Zagreb, ZAPRAF, HDS, a bledske snimke su objavljene ljubaznošću ZKP RTV Slovenija.

Produkcijsku ekipu ovog izdanja čine Boris Greiner (dizajn), Damil Kalogjera (fotografija), Vatroslav Mlinar (mastering), Davor Hrvoj (tekst), te Danijel Sikora (izvršni producent) i Berislav Janković (izvršni producent i urednik).

Vanja Lisak Quartet: Swing Party Live / Glazbena čarolija puna životne radosti

Izrezak Vanja Lisak

Poznat kao direktor Zagrebačkog festivala, član Zabavnog orkestra HRT-a, te urednik i producent na HRT-u, pijanist, skladatelj, aranžer i producent Vanja Lisak je, nakon što je bio članom nekoliko zagrebačkih jazz sastava, početkom 1980-ih utemeljio kvartet s kojim je nastupao u brojnim klubovima i na jazz festivalima. Uz Lisaka u kvartetu, koji je do kraja karijere ostao njegov najpoznatiji sastav, svirali su klarinetist Vladimir Bolčević, basist Zvonimir Makar, koji je zamijenio Mladena Kosa iz prve postave, i bubnjar Vladimir Vuković. Čovječe, kakva je to četvorka bila! Kad god bih se uputio na njihove svirke znao sam da je zagarantiran ludi jazz provod – pravi "Swing Party". Naime, uvijek su svirali sa smješkom na licima i nekim posebnim žarom, kao da u tom trenutku nije bilo važnije stvari na svijetu.

Ove snimke sjajan su primjer pozitivnog duha koji je vladao u kvartetu Vanje Lisaka. Njihove su izvedbe uvijek bile pune duha i humora, životne radosti, poleta. Razigrane su, swingaju, pokreću. Opustite li se i prepustite one će vas zarobiti u svijet glazbene čarolije, potaknuti na nesvjesne i nekontrolirane pokrete kao što su pucketanje prstima, lupkanje stopalom, tapšanje po koljenu, trzanje ramenima.

Lisak je uvijek bio svjestan važnosti promocije hrvatskog jazz stvaralaštva. Tako, osim što u stilu tradicionalnog jazza izvode standarde iz ranog razdoblja te glazbe, sviraju i dvije njegove skladbe te jednu Nenada Grčevića. Jedna od njih je "Podroom Blues". Naime, Lisakov je kvartet redovito svirao u zagrebačkom klubu Podroom uz uvijek solidnu posjetu i podršku uglavnom mlađe publike. Na tim su se uzbudljivim svirkama odgajali novi naraštaji jazz publike. Nadahnut toplim i poticajnim ugođajem koji je vladao na njihovim nastupima u tom klubu, koji su nerijetko završavali kao jam sessioni, Lisak je napisao tu skladbu u kojoj iskazuje „feelingaški" pristup.

U to doba jedan od važnijih zagrebačkih klubova u kojima se svirao jazz bio je Lapidarij u kojem je Lisak također svirao, pa tako i 1982. u programu Zagreb Jazz Faira, festivala na kojem su nastupale velike svjetske jazz zvijezde. Snimka je spašena i objavljena na drugom dijelu ovog albuma.

Glazba je to koja je bila idealna za izvedbe u klubovima, uz neposredan kontakt s publikom, ali prema reakcijama publike koji se čuju nakon ovih izvedbi očito je da je kvartet Vanje Lisaka uspio ostvariti sjajnu komunikaciju i u okružju koncertne dvorane kao što je ona na Bledu gdje je 1985. snimljen materijal koji čini prvi dio ovog CD-a. Nije to bio njegov prvi nastup na tom uglednom festivalu, a pojavljivanje na njemu bilo je znak prestiža. Još 1961. Lisak je na 2. bledskom jazz festivalu nastupio kao član kvinteta Ladislava Fidrija.

Osim umjetničke vrijednosti, izdavanje ovog CD-a ima i muzikološku. Od zaborava je sačuvan i javnosti predstavljen glazbeni materijal koji zaslužuje dokumentiranje i valorizaciju u kontekstu povijesti hrvatskog jazza. 

 • 15
 • Pro

HR NEWS vas vodi na smotru najboljih hrvatskih glazbenika u čast jubileja nagrade Ivo Vuljević za iznimna ostvarenja u klasičnoj glazbi

 

Znate li kakvi su bili glazbeni počeci Luke Šulića, Matije Dedića, Tomislava Mužeka, Lidije Horvat Dunjko, Martine Filjak, koliko su daroviti bili Pavao Mašić, Ivan Krpan, Monika Leskovar, Katarina Kutnar, Katarina Krpan i Petrit Ceku i što im je zajedničko?


Svi redom glazbeni umjetnici i mnogi drugi ovdje nespomenuti bili su dobitnici iznimnog priznanja za svoj predani rad i trud na početku karijere - godišnje nagrade za najbolje ostvarenje mladih glazbenika Ivo Vuljević u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži.


Ove godine nagrada se, koja je bila i jeste mnogima izniman poticaj u glazbenoj karijeri, dodjeljuje jubilarno – i to po trideseti puta u Zagrebu, 28. prosinca 2017., u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30 sati, pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Izrezak Ivo vuljevic

Hrvatska glazbena mladež kroz svoje dugogodišnje djelovanje pomaže, promovira i potiče napredak mladih glazbenika. Otkrivajući nadarenost kod mladih, pruža im potporu u nastupanju, usavršavanju i pronalaženju njihovog puta do velike pozornice. Njihov predani rad i trud želimo posebno istaknuti i nagraditi, stoga svake godine, a ove posebice jubilarno, godišnja nagrada za najbolje ostvarenje mladih glazbenika Ivo Vuljević, bit će svečano dodijeljena 28. prosinca  u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog uz prigodni koncert – ovogodišnjem dobitniku, mladom glazbeniku Luki Ljubasu.

"Pred nama je mladić od 19 godina koji bezbrižno, smireno, smjelo, ali kontrolirano svira violinu, takvim tonom i potezom gudala kojemu nema premca. Luka Ljubas je nesumnjivo izniman talent...." Niederösterreichische Nachrichten, 2015.

Svake godine hrvatska glazbena svakodnevica upozori na nekolicinu mladih glazbenika, čiji umjetnički kapaciteti i dometi upućuju na sposobnosti, što su ne samo odmakle od prosjeka, nego i obećavaju iznadprosječnu budućnost, koja bi uz potrebnu pozornost okoline mogla dostići i najvišu umjetničku razinu.

U slučaju mladog violonista ta je budućnost već ovdje.

Ovogodišnja, jubilarna, zasluženo je pripala izvrsnom mladom violinistu Luki Ljubasu.
Pokazao je da je tako pobijedivši u veljači ove godine na Međunarodnom violinističkom natjecanju Vaclav Huml u Zagrebu, kao prvi Hrvat kojemu je to uspjelo u četiri desetljeća, otkako postoji ovo natjecanje. Očarao je besprijekornošću tehnike, ljepotom tona, savršeno čistom svirkom, ali i nekom posvećenošću, koja je ostavljala dojam nekoga čarobnog kruga u kojem prebivaju sjedinjeni mladić, njegova violina i glazba. Da taj uspjeh nije bio slučajan, ili tako ozbiljno pripreman iz natjecateljskih razloga, pokazao je Ljubas u kasnijim nastupima, a posljednji put 22. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, kada je uz Simfonijski orkestar HRT-a interpretirao zacijelo jedan od najzahtjevnijih koncerata za violinu, Koncert u D-duru P. I. Čajkovskoga.


Cijena ulaznica za koncert stoji 120/90/70 kuna. Na našoj Facebook stranici organizirali smo nagradnu igru u kojoj vam dijelimo 2x2 ulaznice za glazbeni spektakl godine.


Uz Kulturni pokaz ulaz je besplatan. Pretplatnici ciklusa Lisinski subotom i Lisinski arioso, članovi HGM, učenici i studenti 50% popusta.

Nagrada je nazvana po počasnom predsjedniku Hrvatske glazbene mladeži i dugogodišnjem direktoru Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Ivi Vuljeviću (1919.-1986.). Prvi dobitnik Nagrade bio je danas svjetski poznati hornist Radovan Vlatković. Od tada dodijeljena je nizu mladih glazbenika solista i komornih ansambala, od kojih su mnogi postigli vrijedne uspjehe u zemlji i inozemstvu.

Ivo Vuljević (Zagreb, 1919. - 1987.)  ostavio je iznimnog traga u kulturnom, napose glazbenom životu u Hrvatskoj, a posebice u Zagrebu. Bio je direktor Zagrebačke opere, kao i direktor Ansambla LADO, te KD Vatroslav Lisinski. Jedan je od osnivača Zagrebačkih solista, Simfonijskog orkestra JRT-a, Festivala Jugoslavenske muzike JRT u Beogradu, Simfonijskog orkestra Radio-Zagreba (danas Zagrebačke filharmonije). Kao direktor Zagrebačke opere i baleta pridonio je kvaliteti rada koja je dovela do brojnih gostovanja u Europi i na drugim kontinentima. Suosnivač je Muzičkog biennala Zagreb 1961. i Tribine muzičkog stvaralaštva Jugoslavije u Opatiji 1964., posebno je bio cijenjen kao ravnatelj KD Lisinski. Za postignuća u organizaciji glazbenog života i kulture dobio je mnoga priznanja, između ostalog Nagradu Grada Zagreba 1973. Od 1988. Muzička omladina (danas Hrvatska glazbena mladež) dodijeljuje godišnju Nagradu Ivo Vuljević za najistaknutije ostvarenje mladih glazbenika (solisti, komorni sastavi do 5 članova, instrumentalni ansambli). 

 • 14
 • Pro

Tradicionalan koncert Josipe Lisac posvećen Karlu Metikošu, večeras će dobiti posebnu dimenziju zbog obilježavanja 50 godina karijere naše najveće glazbene umjetnice. 

Od nastupa u Sarajevu i Novom Sadu početkom godine do nedavne američko – kanadske turneje Josipa je rasprodavala brojne koncerte na dva kontinenta. Tradicionalno, sezonu privodi kraju svirkom u svom Zagrebu. Mada uvijek ističe da su svi njezini nastupi posvećeni Karlu Metikošu upravo taj zagrebački se najviše veže uz Josipinu najveću ljubav, a večerašnjii će biti održan u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, glazbenoj kući koju je rasprodala nebrojeno puta.
Domaća publika imat će priliku uživati u interpretacijama najvažnijih skladbi iz pola stoljeća duge karijere: “Dok razmišljam o nama”, “Na na na na”, “Vjerujem ti sve”, “Magla”, “O jednoj mladosti”, “Hir, hir, hir”, “Ležaj od suza”, “Danas sam luda”, “Ja bolujem” i mnogim drugima. Naravno, i večeras će biti u pratnji svog moćnog benda u sastavu Gojko Tomljanović, Josip Grah, Borna Šercar, Davor Črnigoj i Davor Doležal.
 
22 porin dobitnici 0023
 

"Dijelimo zadovoljstvo i ponos činjenicom da će se večeras u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održati drugi od dva ovogodišnja, u rekordnom roku rasprodana koncerta „U čast Karla Metikoša". Njima Josipa, glazbenici prijatelji i obožavatelji obilježavaju 25. godišnjicu smrti autora Karla Metikoša. Ova će večer tako staviti točku na još jednu uspješnu ali i  posebnu Josipinu godinu, i sigurno ostati senzacionalan dokaz koliko je dvojac Metikoš-Lisac svojim pjesmama, albumima i dostignućima značajno obilježio hrvatsku pop-rock kulturu i kulturu uopće." - izjavili su danas za HR NEWS PORTAL iz hrvatskog društva skladatelja.

Metikoš je u Josipi Lisac našao muzu i interpretatoricu koja je njegove note – uz stihove Ivice Krajača i drugih naših vrsnih majstora i majstorica glazbenog pera – ponosno i dosljedno prenijela u 21. stoljeće. Pritom je učinila nešto jedinstveno: zadržala stare fanove i osvojila nove generacije koje hrle na njezine koncerte znajući da se tamo zbiva posebna vrsta magije između glazbenika i publike. Katalizator te čarolije upravo je Josipa Lisac, umjetnica koja svojim radom i pojavom već 5 desetljeća obogaćuje domaću glazbu. Svojim izvedbama pjesama koje za nju stvaraju naši autori daje tim skladbama krila za let preko desetljeća.

Moja glazbena priča započela je kad sam imala sedamnaest godina i traje. Uvijek treba raditi nešto novo, nešto ludo, imati mladi duh, objasnila je kratko Josipa svojih pola stoljeća glazbene karijere.

Ova iznimna umjetnica već 25 godina na koncertima njeguje uspomenu na voljenog životnog suputnika i skladatelja za kojeg će reći da ju je baš on takvu stvorio. Prvo poznanstvo, a potom i vječna ljubav s poznatim skladateljem i popularnim rock'n'roll pjevačem Karlom Metikošem potpuno je oblikovalo njen glazbeni put i formiralo je u jedinstvenu umjetnicu čije su ideje, zanimljivost i izvođačka suverenost već desetljećima bez konkurencije. Zajedno su snimili više od deset albuma, koje i danas u svoje kolekcije dodaju i čuvaju novi zaljubljenici u glazbu.
Josipa Lisac višestruka je dobitnica Porina, njih 17, najviše među ženskim izvođačima, ali i mnogih drugih priznanja koje je zaslužila svoj rad.  50 godina karijere kojoj se ni približno ne nazire kraj, san je svakog umjetnika – večeras ćemo s njom i prepunim Lisinskim dijeliti zadovoljstvo i zahvalnost za tu veliku karijeru, kao i karijere svih naših skladatelja koji su je pomogli stvoriti.

 • 08
 • Stu
Struna je kantautorica iz grada pod Sljemenom. O sebi ne govori puno jer sve o njoj se već nalazi u njenim pjesmama. Različiti stilovi pjesama odgovaraju njezinom raspoloženju, ne povodi se za suvremenim trendovima. Do sada je izdala 2 singla s elektronskim zvukom, a ovaj najnoviji je u funky stilu.
Spot prati dvostruku ljubavnu priču, onu ljudsku kao i onu pseću, a posebno će se svidjeti ljubiteljima četveronožnih ljubimaca.
 
 U pripremi je i engleska verzija pjesme.
 
Novi Strunin spot pogledajte koji je oduševio vlasnike kućnih ljubimaca pogledajte ovdje i recite nam kako Vam se sviđa!
 
Uživajte!
 • 04
 • Stu

Njegov duh, životna snaga i karakter oduševili su žiri prošlogodišnjeg supertalenta Nove TV u kojem je rasplakao cijelu zemlju! 

Glazbom se bavi od pete godine života, a njome se počeo baviti tijekom brojnih fizikalnih vježbi i oporavaka kroz koje je prolazio zbog svoje bolesti. Naime, Erik boluje od cerebralne paralize. Život ga nije mazio, pa je rano izgubio svog oca, kojem je i posvetio pjesmu koju je otpjevao na Supertalentu.

Izrezak2

Iako je osoba sa invaliditetom i raznim problemima, nisam nije na miru, kako je često izjavljivao. Zvijek želi nešto novo raditi, ša nam je tako i pripremio novu glazbenu poslasticu.

 

Redakcija HR NEWS portala Vas poziva da podržite Erika i da svojim prisustvom popratite promociju mog novog singla i spota "Namuran san u te" koja će se održati u ponedjeljak, 6. studenog s početkom u 18:00 sati, u udobnom ambijentu Arboretum Puba u Fažani, gdje ćemo osim same promocije upriličiti i opušteno druženje.

IMG 20171103 220349

Tekst i glazbu ovog singla potpisuje Toni Pernić - mladi kompozitor s pulskom adresom, dok se u aranžerskoj i producentskoj ulozi našao Mauro Giorgi.Danilo Lola Ilić svojom je režijom, kamerom i montažom podario pjesmi dirljivu vizualnu dimenziju u kojoj su se okušali mladi talentirani glumci. Moderator večeri bit će Ludvik Slana.

 

Uz glazbu je sve bilo lakše', kaže ovaj simpatični Istranin. Tijekom života nastupio je sa brojnim velikim glazbenicima, među njima i Vlatkom Stefanovskim, Miroslavom Tadićem i Radom Šerbedžijom i Oliverom Dragojevićem.

 • 26
 • Lis

Naš najbolji jazz pijanista Matija Dedić i kantautor Mladen Burnać odlučili su se zanimljivu glazbenu suradnju snimivši pjesmu "Rana jesen miriše".

Autor glazbe i teksta je Mladen Burnać, dok je Matija Dedić napravio aranžman za svoju klavirsku dionicu. 

U pitanju je, ističu, lagana i sjetna pjesma u kojoj se Burnaćev glas upotpunjuje uz probrane tonove Matijina klavira.

 

"Bez obzira što mi je kao autoru, gitara primarni instrument, već sam dugo imao želju snimiti neku pjesmu samo uz pratnju klavira. Kako surađujem isključivo s glazbenicima, koji su mi i vrlo dragi kao ljudi, tako mi je logičan izbor bio baš Matija. Znamo se i dobri  smo već godinama. Naravno, a pored toga, veoma cijenim njegov izuzetan svirački i stvarateljski talenat, kao i njegovu jazz karijeru. Često sam ga slušao i uvijek mi se dopadalo to, da bez obzira što je sjajan tehničar i virtuoz, da uvijek svira vrlo profinjeno i sa mjerom, uvijek u funkciji pjesme koja se izvodi. To mi je uvijek bilo divno slušati i inspiriralo me na ovu suradnju. Dakle, kada sam se odlučio za taj korak, samo sam nazvao Matiju. On je odmah toplo dočekao ideju, bez da je uopće čuo pjesmu (što mi je veliki kompliment kao autoru). Ostalo je išlo brzo. Poslao sam mu demo na mejl, a on je već drugi dan bio spreman za snimanje. Snimali smo u studiju kod našeg dragog suradnika Tihomira Preradovića. Samo snimanje je trajalo jedva pola sata, pjesmu smo izveli na nekoliko različitih načina i odabrali nama najbolju verziju. I to je bilo to. Finito. Budući sam ovu pjesmu i snimio iz nekog svojeg razloga i želje, nisam  u stvari niti imao namjeru za nju snimati klasični video spot.  Osim toga, moje mišljenje je, da je pjesma emotivno malo i premračna za većinu publike. Međutim, ipak sam za budućnost želio nekako dokumentirati ovu suradnju, ali da Matiju ne opterećujem sa video snimanjima. Tako da sam na snimanje pozvao Marka Dimića (koji je režirao spot za moj duet sa Arsenom), da nam snimi par kadrova dok radimo i od njih napravi neku varijantu " popratnog dokumentarca o suradnji". Marko je to sjajno uradio i pogodio atmosferu, tako da uz pjesmu ipak imamo i (radni) spot, koji nam je više nego odličan. Ovim putem zahvaljujem Matiji, što je svojom umjetnošću i talentom oplemenio ovu pjesmu. Jako me raduje naša suradnja i skromno mislim da smo snimili lijepu pjesmu, koja ima "ono nešto" - izjavio je Mladen Burnać.

Poslušajte pjesmu "Rana jesen miriše"

Stranica 1 od 11

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se