Rijeka od sutra postaje središte europskog vaterpola

04 Travanj 2018

Pod kapom krovne vaterpolske organizacije LEN, Hrvatska na Europa Kup Super Finalu ugošćuje ponajboljih osam reprezentacija starog kontinenta.

Do nedjelje, kada će se odigrati finale, odnosno odlučivati o najboljem iz dvije skupine tijekom četiri dana susretat će se u skupini «A» Mađarska, Grčka, Italija i Španjolska, dok će u skupini «B» zaigrati Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Francuska.

Na današnjoj konferenciji za javnost Hrvatskog vaterpolskog saveza izbornik Ivica Tucak, predsjednik HVS-a Predrag Sloboda i reprezentativci Maro Joković te Ivan Buljubašić najavili su svoja očekivanja od turnira.

- Ovo je jedan od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj. Svjedočimo prvom super finalu Europa kupa, novog natjecanja pred kojim je velika budućnost jer se razmišlja da od sljedeće sezone služi kao kvalifikacijski turnir za svjetsko prvenstvo. Zahvaljujem Gradu Rijeci i sportskom savezu što su to prepoznali. Kako Hrvatska razmišlja o turizmu koji živi 365 dana u godini, vjerujemo da će ovih 7 zemalja koje sudjeluju na turniru svakako pomoći boljitku, popunjenosti hotela i promidžbi Hrvatske kao turističke destinacije. - rekao je Predrag Sloboda, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

005

Izbornik Tucak najavio je da je ovo prvo službeno natjecanje u kojem je LEN dozvolio da se igra s 15 igrača. Europsko prvenstvo koje će se odigrati u Barceloni ovo ljeto, a najglavnije je natjecanje u ovoj kalendarskoj godini, isto tako igrat će se s 15 igrača.

- Igramo kod kuće, aktualni smo Svjetski prvaci i naša je obaveza da damo svoj maksimum. Vjerujem da ćemo zaista odigrati dobar turnir. Naša je želja, kao i na svakom velikom natjecanju, da pokušamo otići do kraja i učinit ćemo sve da to napravimo.


Na ovom turniru izbornik Tucak računa na sljedeće igrače:
Marko Bijač
Ivan Marcelić
Luka Lončar
Josip Vrlić
Luka Lozina
Andro Bušlje
Ivan Buljubašić
Marko Macan
Hrvoje Benić
Anđelo Šetka
Ante Vukičević
Loren Fatović
Maro Joković
Javier Garcia Gadea
Jerko Marinić Kragić


Stručni stožer čine:
Ivica Tucak
Mile Smodlaka
Pero Kuterovac
Damir Luketić
Igor Pezelj

Sutra reprezentacija u 19 sati otvara turnir s reprezentacijom Francuske.

- To je reprezentacija koja je u kvalifikacijskom dijelu turnira pobijedila Španjolsku, a ako pobijedite Španjolsku sigurno je da ste ovdje s razlogom. Francuska pokušava napraviti iskorak u odnosu na kvalitetu koju je imala do sada, te ćemo i ja i igrači to maksimalno respektirati. A onda ćemo po završetku razmišljati o Crnoj Gori, potom o Srbiji, i tako iz dana u dan. – rekao je izbornik.

- U samoj najavi ovog turnira spominjalo se da je ovo neslužbeno svjetsko prvenstvo, kada govorimo o jačini reprezentacija. Zaista gledajući spisak reprezentacija koje igraju, to se slobodno može zaključiti. Mislim da će turnir biti iznimno jak i zanimljiv za pratiti. Naša skupina je dosta zahtjevna, sve tri ekipe s kojima se susrećemo na zavidnom su nivou. Očekujem iznimno zanimljivu i tešku borbu. Što se tiče druge skupine, svaka ekipa može zauzeti prvo mjesto i ući u finale, prema tome očekuje nas jako zanimljiv turnir na Kantridi. – rekao je Maro Joković.

008

Ivan Buljubašić, hrvatski reprezentativac, proveo je u VK Primorje, riječkom klubu punih 6 godina te se s veseljem prisjetio svojih vaterpolskih trenutaka na Kantridi i pozvao sve navijače da bodre reprezentaciju i na ovom turniru:

- Kao što sam rekao i kada sam odlazio, 6 godina provedenih bilo ovdje bilo je zaista prekrasno i prebrzo je proletjelo. No jučer kada sam se spuštao na bazen učinilo mi se kao da su prošla tek 2 dana, a ne skoro godinu dana od kada sam otišao iz Primorja. Publika nam je ovdje uvijek davala dodatan vjetar u leđa i ne sumnjam da će i na ovom turniru jednako tako podržati reprezentaciju. Pozivam sve gledatelje da nas bodre na turniru i nadam se da će tribine biti popunjene do posljednjeg mjesta. – rekao je Ivan.

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se