Hrvatska

 • 24
 • Ožu

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković sastao se u petak 23. ožujka 2018. godine, s ministricom pravde Republike Srbije Nelom Kuburović.

Na sastanku je izražena dobra volja dviju država za suradnjom i rješavanjem svih otvorenih pitanja iz djelokruga pravosuđa.

Ministar Bošnjaković i ministrica Kuburović složili su se kako su navedene teme između Hrvatske i Srbije složene, ali i rješive te da se sva оtvоrеnа pitаnjа trеbаju i moraju rjеšаvаti u bilаtеrаlnim prеgоvоrima.

Obje strane iskazale su otvorenost i međusobno uvažavanje, kao i spremnost za uspostavljanjem partnerskih odnosa. Dogovoreno je formiranje dvaju zajedničkih povjerenstava čiji će članovi raditi na rješavanju procesuiranja ratnih zločina, kao i na razmjeni popisa osoba optuženih ili osuđenih za ratne zločine.

Ministri su rаzgоvаrаli i о iskustvima dviju država u prоcеsu pridruživаnjа ЕU te je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izrazio spremnost Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske u pružanju stručne pomoći Ministarstvu pravde Republike Srbije.

Rаzmijеnjеnа su i iskustva u borbi protiv kоrupciје, prоmijеnаmа Ustаvа i uspоstаvlјаnju е-prаvоsuđа.

Zaključno, ministar Bošnjaković i ministrica Kuburović su se složili kako je dаnаšnji, prvi u nizu sastanaka, sаmо pоčеtаk budućе surаdnjе kаkо bi sе dоšlо dо zајеdničkih rjеšеnjа

 • 23
 • Ožu

Autohtona – Hrvatska stranka prava jučer je na adresu mnogih medija poslala apel u kojem se poziva sve katolike, Hrvatice i Hrvate (no ne i ostale manjine ili vjerske pripadnike) na prosvjed u subotu 24. 03. 2018. godine ispred sjedišta HDZ-a,  na "Tgru" žrtava komunizma, i to protiv samog SOTONE kojeg i dalje zovu "Istambulska konvencija".

Na taj se način zapravo žele suprostaviti ratifikaciji Istanbulske konvencije koristeći slogan ZA DOMOVINU SPREMNI, no i dalje pravopisno krivo nazivajući samu konvenciju. 

 U potpisu poziva protiv nečastivog stoji predsjednik Autohtone - Hrvatske stranke prava Dražen Keleminec.

 • 20
 • Ožu

Dok je 40% dolazaka turista u Zapadnoj Europi i Americi motivirano kulturom, u Hrvatskoj je postotak znatno niži, tek 10% na razini države, a 26% u Dubrovačko - neretvanskoj županiji, podatak je to s panel rasprave Pozdrav iz Hrvatske – kulturna baština kao turistički proizvod održane u okviru Međunarodnog sajma turizma Place2go koji se ovog vikenda odvijao u Areni Zagreb. U raspravi su sudjelovale stručnjakinje iz kulture, kulturnog turizma i kreativne industrije, dr. sc. Daniela Angelina Jelinčić s Instituta za razvoj i međunarodne odnose, mr. sc. Vlasta Klarić, predavačica na Međunarodnom sveučilištu Libertas, dr. sc. Sofija Klarin Zadravec iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Dragana Lucija Ratković Aydemir iz tvrtke Muze za upravljanje u kulturi i turizmu, Ivana Nikolić Popović iz Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija i dr. sc. Andrea Pisac, antropologinja i blogerica. Panel raspravu moderirala je mr. sc. Davorka Pšenica iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Izrezak novi 2

Vlasta Klarić istaknula je kako samo arheološka baština u Turskoj godišnje privuče deset milijuna turista, a kulturni sadržaji Italije 35 milijuna. Najrazvijenija kulturno-turistička zemlja, Velika Britanija godišnje privuče čak 80 milijuna turista čiji je dolazak motiviran kulturom. „Britanci su stručnjaci u tome da budu neozbiljni s visokom kulturnom i ozbiljni s popularnom kulturom. Od bilo koje teme naprave dobru priču, tako su od priče o Jacku Trbosjeku napravili iznimno posjećenu turističku rutu“ rekla je antropologinja Andrea Pisac koji je dugi niz godina provela u Londonu, a danas promovira hrvatsku baštinu u svojim blogovima.

Kao ključna vještina za stvaranje kulturno-turističkih proizvoda istaknuta je interpretacija baštine u kojoj veliku uloga trebaju, kako je naglasila Ratković Aydemir, imati baštinske ustanove poput muzeja, knjižnica i arhiva. „Umjesto ulaganja u otvaranje interpretacijskih centara, mali muzeji diljem Hrvatske trebali bi postati interpretacijski centri“ rekla je Ratković Aydemir dodavši da se nada da će jači interpretacijski zamah dobiti i hrvatska književna baština.

croatia 2131157 1280

Potencijal u interpretaciji baštine prepoznat je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu koja je na sajmu Place2go predstavila i svoju mobilnu aplikaciju Pozdrav iz Zagreba. „Ova aplikacija je prototip koji treba potaknuti kreativce da dođu k nama“ rekla je Klarin Zadravec dodavši kako se NSK različitim digitalnim uslugama otvara široj zajednici, među kojima i turistima te kako je građa koju čuva i koja je dio hrvatskog nacionalnog identiteta potencijal za ispričati prekrasnu priču o hrvatskom jeziku i pismenosti.

U Hrvatskoj je još uvijek nedovoljno prepoznat potencijal kulturne i kreativne industrije u turizmu, istaknula je pak Ivana Nikolić Popović iz Hrvatskog klastera kreativnih i kulturnih industrija. „Još uvijek imamo dojam da su sportaši naši glavni ambasadori, a javnosti je nepoznato da je Hrvatska prepoznatljivija u svijetu po svojim umjetnicima“ rekla je Nikolić Popović dodavši da ne njegujemo kreativnu i kulturnu industriju i nedostaje nam strateški pristup ovoj industriji u koju se, kako je rekla, u mnogim zemljama ubraja upravo i turizam, a koja u Hrvatskoj zapošljava više od 124 tisuće ljudi.

Kreativni i kulturni sektor može dati snažniji zamah turizmu i to kroz, kako je istaknula panelistica Klarić, ekonomiju iskustva. „Nismo se na vrijeme bavili korisnikom. Kreativni turizam zahtjeva interakciju sa sadržajem“, rekla je Klarić dodavši i da je Hrvatskoj potrebna nova Strategija kulturnog turizma jer su, napomenula je, svi ciljevi postojeće strategije zadovoljeni i ostvareni. Kao primjeri dobre prakse kulturnog turizma istaknuti su grad Šibenik i tvrđava Sv. Mihovila, multimedijalni centar Ivanina kuća bajke, manifestacija Noć muzeja i mobilna aplikacija Pozdrav iz Zagreba.

Aplikaciju je na sajmu turizma Place2go predstavila jedna od njezinih autorica, Dragana Koljenik iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, objavivši i kako je upravo ovih dana aplikacija dobila nagradu Međunarodnog saveza knjižničarskih društava i ustanova - IFLA, i to kao jedna od najboljih marketinških kampanja knjižnica. Ova prva mobilna aplikacija NSK koja spaja baštinu i nove tehnologije stala je tako uz bok najvećim svjetskim knjižnicama poput one u New Yorku i Novom Zelandu.

 • 19
 • Ožu

"Profesionalan propust kolegice Maje Sever izazvao moje javno sramoćenje kao sugovornice u prilogu emisije „Nedjeljom u 2“ emitirane 18.ožujka na HRT-u" - stoji u javnom priopćenju koje nam je upravo poslala slobodna novinarka i aktivistica Iva Anzulović.

"U jučer emitiranoj emisiji u 14 sati na Prvom programu Hrvatske Radiotelevizije urednika i voditelja Aleksandra Stankovića Nedjeljom u 2 bio je emitiran prilog kojeg je dijelom bilo i moje osobno svjedočanstvo proživljenog i preživljenog nasilja i psihičkog sustavnog maltretiranja od strane bivšeg supruga. Doživjela sam nemali šok, čije posljedice još uvijek traju, zbog temeljnog propusta Maje Sever da me potpiše imenom i prezimenom." - navodi Anzulović, inače poznata zagovornica borbe za ljudska prava.

"Iako je naknadno, za potrebe reprize u ponoć, promijenjeno ime u Iva Anzulović, reakcije koje sam doživjela na emitiranje u 14 sati su ponižavajuće i osjećam se izvrgnutom ruglu. Naime, podsmijeh i komentar „Gle kol'ko je važna i to kaj čapri da joj ni ime nisu zapamtili.“ je rečenica koja će me trajno vezati uz uspomenu o mojoj odluci da sudjelujem u kampanji za veću zaštitu žena koje su žrtvama obiteljskog nasilja." - nastavlja Anzulović te ističe: "Zbog izloženosti javnoj sramoti koja je rezultirala mojom ogromnom boli, ovim putem javno izražavam zgražanje nad ovakvim propustom jedne afirmirane novinarke koja nije ustanovila temeljno - identitet osobe s kojom je snimala prilog. Kao rezultat upravo tog i takvog čina, povlačim se iz kampanje vezane za prava žena na veću zaštitu od nasilja, odbijam više ikada javno pričati o svom iskustvu i ne zanima me ništa vezano uz Istambulsku konvenciju. Po tom pitanju odbijam dati ikada više ikakvu izjavu, ikome, odbijam bilo kakav komentar na ovaj čin koji će kao posljedicu imati sudsku tužbu a kao novinarka sam dostupna isključivo i samo za teme vezane uz moj rad. Svaki eventualni pokušaj nakon ovog javnog priopćenja usmjeren prema meni po pitanju mog osobnog života smatrati ću uznemiravanjem i kao takvo prijavljivati policiji." - stoji u priopćenju.

 

 • 18
 • Ožu

Prema procjenama Hrvatske mreže za beskućnike, u Hrvatskoj trenutačno ima više od 1000 beskućnika. Istodobno, ukupni smještajni kapacitet prihvatilišta i prenoćišta u Hrvatskoj pruža smještaj za maksimalno 420 korisnika. Drugim riječima, negdje oko 500 osoba boravi na javnim površinama u velikim gradovima, te u gradovima gdje ne postoji smještaj za beskućnike.

people 850097 1280
Zahvaljujući suradnji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Crvenog križa i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, u Zagrebu ima, stoji u priopćenju Caritasa, dovoljno smještajnih kapaciteta za beskućnike, pa nitko od njih ne bi trebao biti na ulici, gladan i bez krova nad glavom.


Caritas Zagrebačke županije o beskućnicima brine punih petnaest godina. Tijekom tih godina, kroz Caritasovo prihvatilište prošlo je 547 osoba.


Brojnim programima i aktivnostima Caritas, tvrde, nastojao što veći broj korisnika integrirati u društvo, osnažiti ih i pomoći im da ponovno stanu na svoje noge. Posljednjih godina u suradnji s različitim organizacijama i institucijama za korisnike prihvatilišta organiziran je niz radionica: radionice socijalnih kompetencija, nenasilnog rješavanja sukoba i motivacijske vježbe, karijerno savjetovanje, radionice financijske pismenosti, savjetodavno-terapijski rad psihijatra, kreativne i sportske aktivnosti, uključivanje u mjeru javnih radova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, itd.

woman 2924698 1280
Program „Uključi se i ti!“ provodi se već drugu godinu. Njime su ukupno bila obuhvaćena 44 korisnika. Po završetku programa sedam korisnika se zaposlilo i trajno napustilo Prihvatilište. Pet korisnika zaposleno je kroz Mjeru javnih radova HZZ-a, devetero korisnika se povremeno zapošljavalo na različitim poslovima. Jedan od njih je završio edukaciju za poslužitelja u ugostiteljstvu, dok dvojica korisnika čekaju na početak osposobljavanja za vozača C kategorije i soboslikara. U program je bilo uključeno 56 volontera, koji su korisnicima darovali 713 sati volonterskog rada.


Caritas zahvaljuje Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku što je prepoznalo kvalitetu ovog programa, te nas, kroz programske aktivnosti, prati i podržava. Sve se to odražava i u pomoći korisnicima kroz program - Uključi se i ti!


Osobno se iz caritasa zahvaljuju Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom koji u značajnom dijelu financira rad prihvatilišta, te uvijek spremno i rado sudjeluje u poboljšanju uvjeta smještaja.


"Želja nam je da svi oni, koji se stjecajem životnih okolnosti, u jednom trenutku, nađu u situaciji beskućništva, osjete da za njih ima mjesta u društvu. Želimo im pomoći vratiti dostojanstvo i samopouzdanje koje su izgubili ili im je poljuljano.
Neka i ovaj informativno-edukativni skup bude korak naprijed u prepoznavanju problematike beskućništva u Hrvatskoj, te uključivanju beskućnika u društvo." - tvrde u Caritasu.

Ukoliko imate konkretni prijedlog kako i na koji način beskućnice još bolje integrirati u društvo pišite nam na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bismo i mi pisali Caritasu i dali im još poneku ideju. U međuvremenu podržavamo sve hvalevrijedne poteze kojima se pomaže onima kojima je pomoć uistinu potrebna.

 

HR NEWS PORTAL

 • 15
 • Ožu

Hrvatsku će od 16. do 18. ožujka 2018. posjetiti delegacija belgijskih vatrogasaca koja će se sastati s čelnicima Hrvatske vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba te će u subotu, 17.3. u 18 sati sudjelovati u Vatrogasno-seljačkom domu u Mustafini Kladi na Međunarodnoj konferenciji o vatrogastvu i proslavi 65. obljetnice DVD-a Mustafina Klada. Posjet Hrvatskoj je dogovoren još 2016. godine kada je zastupnica Petir u Bruxellesu ugostila hrvatske vatrogasce uoči obilježavanja 140 godina Hrvatske vatrogasne zajednice.

Na Međunarodnoj konferenciji o vatrogastvu uz zastupnicu Petir govorit će Chris Addiers, predsjednik Udruženja vatrogasnih zajednica Europske unije (FEU), Eric Labourdette, odgovorni voditelj i predsjednik sektora "Zona pomoći" Bruxelles, Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice, Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i Mijo Brlečić, predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije.

Podsjetimo da je Marijana Petir hrvatske vatrogasce i Hrvatsku vatrogasnu zajednicu kandidirala za nagradu "Europski građanin godine 2018" zbog njihova humanitarnog rada i nemjerljivog doprinosa u spašavanju ljudi i imovine. 

 • 15
 • Ožu

Josip Širac ima dvadeset i jednu godinu te ovih dana intenzivno radi na otvaranju vlastite tvrtke, točnije pilane u kojoj bi se bavio obradom i preradom drveta. Nakon školovanja i nezaposleničkog iskustva, Josip Širac nije pomišljao na odlazak iz rodnog Pakraca i Hrvatske, iako je to većina njegovih vršnjaka već napravila.

Umjesto toga marljivo je prionuo na izradu poslovnog plan, krenuo na besplatne edukacije koje organizira Virtualni ženski poduzetnički centar u suradnji s Pakracom - gradom prijateljem ženskog poduzetništva, te je spreman uhvatiti se u koštac s najvećim karijernim izazovom u svom životu - postati uspješan poduzetnik.

edukacije polaznici 3

- Želim otvoriti svoju tvrtku, želim biti sam sebi šef. U mojoj obitelji nema poduzetnika i ja ću biti prvi koji će krenuti tim stopama, što me dodatno motivira da ne posustanem prema zacrtanom cilju. Zato sam krenuo u proces samozapošljavanja, zato pohađam i besplatne edukacije Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i Grada Pakraca, zato ću biti poduzetnik vrlo brzo. O poduzetništvu do dolaska na ove edukacije, koje su stvarno odlične i poticajne, te daju odgovor na mnoga moja propitkivanja, nisam ništa znao. Ali sada znam jedno - da treba biti uporan, da ne treba odustajati, da se treba boriti i ja ću to sve napraviti sa svojim poduzetništvom u Hrvatskoj. Ne idem ja nigdje - jasan je ovaj mladi, budući poduzetnik iz Pakraca.

Josip Širac je samo jedan od brojnih mladih budućih poduzetnika koji su u sklopu projekta Grad prijatelj ženskog poduzetništva pohađaju edukacije Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, financiranih iz proračuna lokalne uprave i samouprave, s ciljem da otvore vlastite tvrtke ili obrte. I jedan od onih mladih ljudi koji su se odlučili ostati u Hrvatskoj, te na temelju znanja koja je dobio kroz ovakve edukacije, pokrenuti vlastiti biznis umjesto rada za druge preko hrvatske granice.

gradonačelnici prijatelji ženskog poduzetništva

To je već pošlo za rukom mladoj poduzetnici Mateji Đaković iz Pleternice, vlasnici tvrtke Business Depot d.o.o. Prošle godine ova dvadeset sedmogodišnja ekonomistica slušala je poduzetničke edukacije u Lipiku, a sada je na edukacijama i u Pakracu.

Ništa joj nije teško kada je poduzetništvo u pitanju, pa tako ni putovati na edukacije diljem svoje županije, a u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra samo da bi dobila potrebna znanja. Uz supruga Marija koji je povratnik iz Kanade, odlučila se na poduzetništvo motivirana fleksibilnim radnim vremenom, željom da nešto sama započne i posveti se tome u cijelosti. Nakon godine dana poduzetničkog staža jasno i glasno poručuje - to je najbolji karijerni izbor.

- Pri otvaranju tvrtke mnogi ljudi bili su skeptični oko pokretanja mog privatnog posla, stoga sam motivirana pokazati im da je to moguće. I mislim da sam to pokazala. Što se tiče edukacija, uvijek se rado odazivam na njih jer svaki puta imam nešto novo za naučiti, uvijek mi je nešto od koristi i dok god sam poduzetnica smatram da moram ulagati u obrazovanje i ne želim prestati ulagati u sebe tako. Ovo što radite je odlično za sve nas poduzetnike, posebice mlade koji nemaju znanja, a prijeko su nam potrebna da bi znali što i kako raditi na tržištu - ističe Mateja Đaković, vlasnica tvrtke Business Depot d.o.o.

edukacije Pakrac

Branka Lukić iz Daruvara ima dva sina u Irskoj. Tamo su već neko vrijeme, dok majka Branka užurbano razmišlja na koji način "vratiti ih natrag". Ideja se rodila kroz poduzetništvo i zajedničko otvaranje tvrtke gdje bi svi našli bolju poslovnu budućnost i ono što je najvažnije, posebice za Branku Lukić, u Hrvatskoj.

- Prvi puta sam na edukaciji za poduzetništvo, a motiv mi je glavni - okupiti iznova moju obitelj, jer su mi sinovi otišli raditi u Irsku. Moja djeca sada tamo rade, često razgovaramo, imaju želju vratiti se i u Hrvatskoj nešto napraviti, a mislim da to možemo svi skupa kroz poduzetništvo i vlastiti poslovni projekt. Jer ipak je svoja domovina najbolji dom koji možemo imati, pa se za njega treba boriti. Vjerujem da će tomu pomoći znanja koja sam dobila na edukaciji, oduševljena sam sa svime što sam čula, u čemu sam sudjelovala, ovo je veliki poticaj i radujem se svim obrazovnim sadržajima koji dolaze - najavila je Branka Lukić iz Daruvara, polaznica edukacija u Pakracu.

Imajući u vidu sve veći broj poduzetnika koji posluju na području Grada Pakraca, ali i svih onih koji bi željeli imati svoje tvrtke ili obrte u Slavoniji iz koje se najviše iseljava mladih ljudi, koncem veljače ove godine krenuo je ciklus 12 besplatnih edukacije za sve buduće i sadašnje poduzetnike. Edukacije su rezultat suradnje Grada Pakraca i Virtualnog ženskog poduzetničkog centra www.poduzetnica.hr, te su besplatne za sve sudionice i sudionike. Provode kao dio aktivnosti iz projekta Grad – prijatelj ženskog poduzetništva, u kojemu je Pakrac među prvim gradovima u Hrvatskoj s implementacijom podizanja kompetencija za poduzetnike i one koji će to tek postati, financiranih iz gradskog proračuna, s ciljem jačanja učinkovitosti na realnom tržištu i u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom.

- Mi smo kroz povijest oduvijek bili obrtnički grad i možemo reći da je obrtništvo i poduzetništvo izgradilo Pakrac. Smatram da je budućnost Pakraca upravo u malom i srednjem poduzetništvu i obrtništvu pa stoga poduzetnicima nastojimo pružiti svu moguću potporu. Svakako je jedna od poticajnih mjera i organiziranje ovih besplatnih edukacija i vjerujem da ćemo nakon njih u našem gradu imati nove obrtnike i poduzetnike - kazala je gradonačelnica Pakraca Ana-Marija Blažević, čijom zaslugom je jedinica lokalne uprave kojoj je na čelu dobila titulu Grada prijatelja ženskog poduzetništva, ali i pokrenula ciklus besplatnih edukacija u 2018. godini za poduzetnike i sve one koji to žele postati.

edukacije Vukovar jesen 2017 1

Edukacije koje organizira Virtualni ženski poduzetnički centar, osim informativno – obrazovnog karaktera, nose obilježja motivirajuće i organizacijske radionice čime će polaznici unaprijediti svoje profesionalne živote, te preuzeti odgovornost za poslovne aktivnosti na učinkovitiji način od dosadašnjeg u poduzetništvu te dobiti poticaj za otvaranje svojih tvrtki i obrta ako još ne posluju na realnom tržištu.

Stručni predavači Virtualnog ženskog poduzetničkog centra koji su i sami poduzetnici s bogatim poslovnim iskustvom pripremaju i pripremit će polaznike za brojne izazove tržišta, od trenutka kada se sa svojim proizvodima i uslugama nađu na njemu, ali i ako imaju svoj poduzetnički projekt već godinama.

- Sretni smo da je naš projekt Grad - prijatelj ženskog poduzetništva sve traženiji diljem države te stižemo svugdje gdje se izrazi interes lokalne samouprave za poduzetničkim znanjima, a mogućnosti za pružanje istih do sada nije bilo. Veliki odaziv polaznika edukacije, iznimno interaktivna suradnja s njima, isticanje problematike, ali i rješenja za nastalu gospodarsku situaciju, te prije svega želja da se edukacije nastave gotovo svugdje gdje predajemo, svjedoče kolika je velika želja i volja budućih i sadašnjih poduzetnica i poduzetnika da se bave vlastitim poslovnim projektima i da podižu njihovu profitabilnost kroz znanja koja im prenosimo - ocijenila je predavačica Sanela Dropulić, direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

sanela dropulić direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra

 • 15
 • Ožu

Udruga Bioteka dolazi u regionalne centre Osijek, Rijeka, Zagreb i Split i mladima u dobi od 15 do 30 godina donosi projekt „Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode ”. Glavni cilj projekta je osnažiti mlade za aktivno sudjelovanje u prepoznavanju i rješavanju pitanja zaštite okoliša i prirode u lokalnim sredinama. 

Projekt se provodi u dva koraka:

 1. Informativno-edukativna radionica

Izravno se susrećemo s mladima i konkretnim problemima vezanim za zaštitu okoliša u lokalnim sredinama, nakon čega krećemo u akciju.

Mladi će saznati što je u njihovoj moći i kako stvoriti priliku za rješavanje okolišnih problema.

Radionice će se odvijati u:

 

               Osijeku                06. travnja 2018.     Kralja Zvonimira 15 (ICM@PRONI CENTAR)

               Rijeci                    10. travnja 2018.     Kružna ulica 8 (ICM@Udruga RICZM "UMKI")

 Zagrebu              12. travnja.2018.     Av. M. Držića 71A (ICM@Udruga ZAMISLI)

 Splitu                   14. travnja 2018.     Jerina 1 (ICM@INFOZONA)

 

 1. Drugi korak je provođenje istraživačkog, projektnog, aktivističkog i/ili okolišnog samostalnog rada mladih u lokalnim sredinama.

   Cilj drugog koraka je mladima omogućiti rješavanje postojećih problema zaštite okoliša i prirode uz mentorstvo članova Udruge Bioteka

   tijekom cijelog trajanja samostalnog rada.

   Trajanje drugog koraka iznosi tri mjeseca.

Kako se prijaviti

Ovim putem pozivamo sve mlade u dobi od 15 do 30 godina da se prijave za sudjelovanje putem obrasca za prijavu.

Naziv projekta: Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode

Vrijeme odvijanja radionica: 9:30 - 17:30 sati (prijave od 9:00 sati)

Cijena: besplatno

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Bioteka Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode

Stranica 1 od 310

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se