HSP oštro prema Vladi RH

29 Ožujak 2018

Priopćenje poslano iz HSP-a prenosimo u cijelosti:

SLUGE TUĐINA NE MOGU I NE SMIJU UPRAVLJATI HRVATSKOM

Prema Ustavu Republike Hrvatske:

U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana. Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem. (Članak 1.).

Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv.
Suverenitet Republike Hrvatske prostire se nad njezinim kopnenim područjem, rijekama, jezerima, prokopima, unutrašnjim morskim vodama, teritorijalnim morem te zračnim prostorom iznad tih područja.
Republika Hrvatska ostvaruje, u skladu s međunarodnim pravom, suverena prava i jurisdikciju u morskim područjima i u podmorju Jadranskoga mora izvan državnoga područja do granica sa susjedima.
Hrvatski sabor ili narod neposredno, samostalno, u skladu s Ustavom i zakonom, odlučuje:

– o uređivanju gospodarskih, pravnih i političkih odnosa u Republici Hrvatskoj;
– o očuvanju prirodnog i kulturnog bogatstva i korištenju njime;
– o udruživanju u saveze s drugim državama.
Saveze s drugim državama Republika Hrvatska sklapa zadržavajući suvereno pravo da sama odlučuje o prenesenim ovlastima i pravo da slobodno iz njih istupa. (Članak 2.)

Hrvatska stranka prava upozorava da se u Hrvatskoj krše temeljene odredbe Ustava RH, članka 1. i 2.
Kao najstarija i suverenistička stranka dužnost nam je upozoriti hrvatski narod da Hrvatska gubi svoj suverenitet zbog zloupotrebe izabranih predstavnika vlasti. Isti su birani da bi predstavljali interese hrvatskog naroda a ne svoje osobne interese i nemaju pravo u ime naroda odlučivati o prenošenju ovlasti temeljem diktata bilo koje države ili zajednice država kao što je EU.

Andrej Plenković je prije dolaska na vlast izjavio kako Hrvatska ne može biti talac jednog čovjeka, a razvidno je kako je danas Hrvatska talac Andreja Plenkovića i njegovih ambicija o nastavku karijere unutar institucija Europske unije.

Svi dosadašnji pokazatelji potvrđuju gore navedeno. Od nasilnog uvođenja Istanbulske konvencije po dekretu iz Brisela pa do dodvorničkog ponašanja u zadnjem diplomatskom skandalu.

Zakoni koje priprema i donosi Plenkovićeva vlada idu u cilju direktnog kršenja hrvatskog suvereniteta, rasprodaje hrvatskih nacionalnih potencijala: voda, šume itd. s jasnim ciljem pretvaranja hrvatske države u koloniju.

Usprkos višemjesečnim prosvjedima hrvatskog naroda npr. Peruće, zbog zagađenja vode i stanovništva (na području cijele Hrvatske – ne samo Zagreba, Splita ili Slavonskog Broda), očuvanja nacionalnih parkova (Plitvička jezera i sl.) – vlastodršci nastavljaju politiku temeljenu na dekretima iz „centara moći".

Hrvatski narod se i dalje raseljava, a s druge strane otvaraju se granice za useljavanje jeftine radne snage iz tzv. trećih zemalja.

Čemu služi ova „vlast" ?

Ako su prioriteti vladajućih, uništavanje nacionalnih potencijala i raseljavanje hrvatskog naroda, onda ova Vlada nema mandat više vladati.

Samo država koja ima na čelu suvereniste može imati gospodarski rast, može zaštiti svoja prirodna bogatstva, može zaštititi obitelj kao temeljnu kategoriju hrvatskog društva i krenuti putem gospodarskog i demografskog preporoda.
Sve ostalo vodi uništavanju hrvatskog naroda i hrvatske države.

„Vlast" koja ne osluškuje bilo naroda, koja degradira svoje branitelje, koja je u svađi s Katoličkom crkvom nije narodna niti hrvatska vlast.

Bez hrvatske vlasti nema biološkog opstanka.

Hrvatska stranka prava poziva hrvatski narod da demokratskim putem osigura Hrvatskoj državi hrvatsku vlast.

HRVATSKA STRANKA PRAVA
Karlo Starčević, predsjednik

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se