Krapina: otvoren Muzej oldtimera "Presečki"

09 Rujan 2017

Uz Muzej Krapinskih neandertalaca i Muzej Ljudevita Gaja, Krapina od je dobila još jedan muzej – Muzej oldtimera Presečki, najveći muzej takve vrste u Hrvatskoj.

Dugogodišnji je to san strastvenog kolekcionara Antuna Preseščkog, a od ideje i realizacije trajalo je 25 godina i investicija oko 6 milijuna kuna. Muzej oldtimera Presečki moderna je muzejska institucija koja se prostire na 1100 četvornih metara izložbenog prostora te na jednom mjestu upoznaje javnost s poviješću ovog važnog aspekta tehničke kulture.
Osim reprezentativnih primjeraka automobila iz pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća, posjetitelji će imati prilike uživati i u razgledavanju 60 motocikala, autobusa, bicikala procijenjene vrijednosti preko 5 milijuna kuna, ali i drugih muzejskih primjeraka raznovrsnih fotografija, časopisa, knjiga, plakata i uređaja. A ubrzo će zaživjeti i dio u kojem će se moći vidjeti kako majstori restauratori oživljavaju stara vozila. Novi muzej turistima će svakako biti razlog više za posjet Krapini i Krapinsko-zagorskoj županiji.

muzejold3

Izvor: hrtuirzam.hr 

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se