Preko 1500 studenata želi biti dijelom prvih STEM Gamesa

28 Ožujak 2018

Završile su pretprijave za sudjelovanje na natjecanju na prvim STEM Gamesima i broj prijavljenih nadmašio je sva očekivanja organizatora. Obzirom da je STEM Games novi projekt koji se ove godine održava prvi puta i da je to jedino takvo natjecanje na ovim prostorima, 1500 prijavljenih studenata znak je da su studenti prepoznali STEM Gamese i sve prednosti koje im sudjelovanje može donijeti. U Poreču od 8. do 13. svibnja uz natjecanja u znanju iz STEM područja i 9 sportskih disciplina, očekuje ih edukativni i zabavni program prepun iznenađenja.

U organizaciji STEM Gamesa sudjeluje preko 100 volontera, studenata i djelatnika fakulteta iz svih dijelova Hrvatske: od Osijeka, preko Varaždina, Slavonskog Broda, Zagreba pa sve do Rijeke, Pule i Splita. Voditelj organizacijskog odbora, Saša Tepić, iznimno je zadovoljan odazivom studenata na Gamese i naglašava: “Očekivali smo pozitivne reakcije studenata, no ovako velik interes i nas je iznenadio. Veselim se svemu što nas čeka u Poreču. Pripremili smo izazovne zadatke, odlične sportske terene, kvalitetan edukativni program, vrhunsku zabavu i jedva čekam da se u svibnju svi okupimo u Poreču.“

Generalna tema STEM Gamesa je NextGen Society i usmjerava studente na problemska pitanja i izazove s kojima se suočava društvo 21. stoljeća. Natjecanja u znanju odvijat će se u četiri Arene (Science, Technology, Engineering i Mathematics) u kojima će se rješavati problemski zadaci u specifičnim poljima znanja.

STEM Gamesi sa svojim Arenama predstavljaju do sada neviđeno natjecanje gdje se cijeni kreativno razmišljanje koje izlazi iz uobičajenih okvira. Zadaci koji će biti stavljeni pred natjecatelje razlikovat će se od ispita na fakultetima, hackatona i sličnih natjecanja. To su zadaci zbog kojih će trebati izaći iz standardnih fakultetskih okvira, stati i razmisliti o idućem koraku kako bi došli do rješenja. Osim znanja stečenog na fakultetu kojeg će sada moći primijeniti, natjecateljima će Gamesi potaknuti timski duh i pokazati im važnost rada u interdisciplinarnim timovima. Kroz razmjenu znanja, iskustava i ideja imat će priliku odmjeriti snage sa studentima s drugih Sveučilišta i drugih gradova, ali se i međusobno upoznati. Na sportskim terenima doznat ćemo tko je najvještiji u devet sportskih disciplina i čiji navijači su najglasniji. Sport je neizostavan dio studentskog života, a na Gamesima će natjecatelji kroz sport graditi zajedništvo i pozitivno rivalstvo.

Da bi bili u korak sa svim zbivanjima i trendovima u svom području, sudionike očekuje i edukativan program koji će nizom predavanja i radionica ovaj događaj pretvoriti u nešto više od samog natjecanja - edukativni program Gamese čini festivalom znanosti i inženjerstva.

Festivalska atmosfera studente će očekivati i u zabavnom dijelu programa u kojem će baš svatko moći pronaći nešto za sebe. Uz odličnu glazbu i tulume hrabre očekuju karaoke, Beer Pong turnir, ljuta matematika (matematika u kombinaciji s ljutim papričicama), a natjecanja u popularnim računalnim igrama mnoge će vratiti u djetinjstvo. STEMatski kviz omogućit će im da pokažu što znaju, a one lakog koraka očekuju plesne radionice. 

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se