Zagreb: Natječaj vrijedan 4 milijuna kuna za obavljanje poslova podizanja i spuštanja zastava

12 Rujan 2017

Jurica Galoić/PIXSELL

Natječaj predviđa tri vrste poslova za tvrtke koje ga dobiju. Prvi je podizanje i spuštanje zastava za osam državnih praznika, blagdana i spomendana na osam lokacija u užem centru grada na 81 jarbolu, javlja tportal.

Kao jedna od lokacija za podizanje i spuštanje zastava navodi se Trg maršala Tita, koji je otišao u povijest.

Druga vrsta posla je podizanje i spuštanje zastava po posebnom nalogu grada. Dok treća obuhvaća podizanje i spuštanje zastava na ulazima u grad, gdje se nalazi 14.600 zastava, kao i svakodnevni pregled svih lokacija zastava te podizanje i spuštanje zastava u Ulici Grada Vukovara, koje je Bandić ondje trajno ostavio nakon vojnog mimohoda za 20. obljetnicu "Oluje".

Vrijednost natječaja za četiri godine iznosi četiri milijuna kuna, a planira se potpisati suradnja s tri tvrke čije ponudu budu najpovoljnije, javlja tportal.

U srpnju ove godine Grad Zagreb je raspisao natječaj na nabavu velike količine zastava, točnije 29.352 komada, i to Hrvatske, EU-a i Grada Zagreba.

Uz zastave i gradonačelnika Bandića vezane su mnogrobrojne zanimljivosti tijekom posljednjih godina. Novinari su najprije otkrili da je dio postavljenih zastava bio položen naopako, a kasnije se ispostavilo i da ima onih koje po rasporedu boja uopće ne predstavljaju Hrvatsku, jer je gornja boja umjesto crvene bila plava, podsjećajući na jugoslavensku trobojnicu s hrvatskim grbom, donosi tportal.

Izvor: vijesti.hr

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se