Potres jačine 8,4 pogodio Meksiko

08 Rujan 2017

AFP

Guverner Tabascoa, Arturo Nunez, rekao je da je jedno dijete umrlo nakon što se srušio zid, a drugo dijete je bilo beba, koja je preminula u dječjoj bolnici nakon što je nestalo struje, zbog čega se prekinut rad djetetova ventilatora.

Sa smrću to dvoje djece, sveukupan broj preminulih popeo se na pet.

Izdano upozorenje zbog tsunamija, nema naznaka o većoj materijalnoj šteti

Stanovnici Mexico Cityja istrčali su na ulice nakon što je potres koji je pogodio jug meksičke obale zatresao zgrade. Guverner meksičke pokrajine Chiapas rekao je da je najmanje troje ljudi poginulo u toj pokrajini, koja se nalazi na jugu Meksika. Novinska agencija AP objavila je u Tabascou, pokrajini koja se nalazi iznad Chiapasa, poginulo dvoje djece, čime se sveukupan broj mrtvih popeo na pet. Nakon prvog velikog potresa došlo je do nekoliko manjih, čija je jačina bila između 4,9 i 5,7 stupnjeva i čiji su epicentri bili bliže obali.

Za sada nema informacija o velikoj materijalnoj nesreći. Nekoliko prozora na aerodromu je slomljenu i nekoliko kvartova u glavnom gradu je nestalo bez struje, piše BBC. Pacifički centar za upozorenja od tsunamija izdao je upozorenje zbog tsunamija za Meksiko, Gvatemalu, El Salvador, Kostarika, Nikaragvu, Panamu i Honduras. Centar je dodao da su najviši zabilježeni valovi visoki 0,7 metara. Jedan posjetitelj Meksiko Cityja, Luis Carlos Briceno, rekao je Reutersu: "Nikada nisam bio nigdje gdje se zemlja toliko tresla. Prvo sam se smijao, ali, kada su se svijetla ugasila, nisam znao što da radim."

Epicentar potresa bio je 123 kilometara jugozapadno od Pijijiapan, grada na jugu Meksika, na dubini od 33 kilometara. Riječ je o najsnažnijem potresu u Meksiku od potresa 1985., u kojemu su poginule tisuće ljudi.

Izvor: dnevnik.hr 

Neno H

Molimo Vas da se prilikom komentiranja članaka pridržavate Internet bontona, odnosno da poštujete tuđe mišljenje te da vam kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste. Svako kršenje pravila komentiranja rezultirati će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja.

HR News

HRnewHR logo

HR News je neovisni istraživački portal u vlasništvu fizičke osobe. Svi objavljeni članci činjenično su potkrijepljeni dokazima. Svaki autor osobno odgovara za iznesene neistine suprotno objavljenim Uvjetima korištenja i stavci o odgovornosti.

Web stranica HRnews.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice HRnews.hr kliknite na Slažem se